Het ontstaan van Boeroe Kon Makandra

Reeds enkele jaren leeft bij boeroes in Nederland de behoefte om elkaar te ontmoeten. Zo heeft Alwin van Brussel de 1e Boeroe Kon Makandra (d.d. zaterdag 17 mei 2003) georganiseerd te Zoetermeer.

Tijdens deze Boeroe Kon Makandra is door Alwin, Gerbrand van Brussel en Frank Veldhuizen het idee geopperd om een stichting op te richten en een website (www.boeroes.nl) op te zetten. Paul Droog, die in de loop der jaren al veel informatie over boeroe-families en hun stambomen heeft verzameld, is toen ook betrokken bij de organisatie, zodat een website kon worden opgezet met veel informatie over boeroes.

Tijdens de 1e BKM, bijgewoond door ongeveer 100 bezoekers, werd een presentatie door Paul Droog gecombineerd met lekker Surinaams eten en natuurlijk een gezellige dansi. Omdat de presentie niet door iedereen goed te horen was geweest werd besloten deze te herhalen tijdens een 2e Boeroe Kon Makandra in De Meern op 19 oktober 2003.

Intussen werd ook al nagedacht over de organisatie van een derde bijeenkomst. Wegens drukte met andere activiteiten heeft Alwin van Brussel zich teruggetrokken uit de organisatie. Vervanging werd gelukkig gevonden in Gerda Pieters en Daisy van der Wiel. De 3e Boeroe Kon Makandra vond plaats op 12 juni 2004 in Bodegraven en trok ongeveer 130 bezoekers.

Om het geheel meer structuur te geven is op 3 januari 2005 de Stichting Boeroe Kon Makandra opgericht.