13e Boeroe Kon Makandra, 2017 – Soest

Beste boeroes en andere belangstellenden,

Hieronder het verslag van de 13e BKM op zondag 21 mei 2017 in Stayokay te Soest

 

Het was weer spannend: wie komen er, zijn er nieuwe gezichten bij, zullen die oom en tante er ook zijn?

Het weerzien van familie lang niet gezien was super en we hebben zelfs een nakomeling van een in Nederland gebleven broer van een van de kolonisten ontmoet! Net een paar tellen leren kennen, meteen dat ‘wij zijn familie’ gevoel hebben …, super!

Na een gezellige babbel na aankomst namen we plaats in de zaal waar de aanwezigen van Gerbrand een overzicht van het afgelopen jaar en van de lopende zaken kregen. Terwijl de jongere boeroes lekker buiten ravotten, het was tenslotte heerlijk weer, genoten de iets ouderen van de lezing van Karin Sitalsing met betrekking tot haar boek; wat was die leuk!

Boeroes – Een familiegeschiedenis van witte Surinamers ….  We weten zeker dat iedere aanwezige meermaals een ‘ja, inderdaad!’ moment van herkenning heeft gehad, wat de familienaam ook mag zijn. Wat herkenbaar, en wat leuk opgeschreven! En verteld …, de hele zaal hing aan Karin’s lippen!

Daarna was het tijd voor de groepsfoto en het eten, toen was het ineens wat stiller. Maar dat duurde niet lang want al gauw ging de muziek aan en maakten we ons op voor de gebruikelijke loterij.

Met veel heen en weer geplaag en hilariteit gingen leuke prijzen en heerlijke lekkernijen van de prijzentafel naar de winnaar of winnares, gebracht door de jongere generaties.

Van een dansi kwam het deze keer niet, we hadden het allemaal veel te druk met herinneringen ophalen, verhalen vertellen en aanhoren, nieuwe kennismakingen en vooral: met lachen. Heel veel lachen.

Bedankt allemaal, het was een superdag, die doen wij graag over!

Tot de volgende BKM, tang boeng!

Ricardo Loor.

 

De aankomst

De lezing door Karin Sitalsing

Tussendoor

Het eten

De loterij

Orga

Ingeleverde foto van boerendansgroep uit circa 1960