1e Nieuwsbrief – september 2004

Beste boeroes,

Hierbij ontvangen jullie de eerste Nieuwsbrief. Deze is bedoeld om de boeroes op de hoogte te houden over wat er gebeurt binnen de ‘Boeroe Kon Makandra’.
In deze editie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

– De oprichting van de stichting
– Het maken van een documentaire
– De toegevoegde informatie aan de stambomen op de website
– De nieuwe fotocollages op de website

Oprichting van de stichting

De orga van de ‘Boeroe Kon Makandra’ is bezig met de oprichting van een stichting. Er wordt nu meer vorm gegeven aan het doel en de statuten van de stichting.
Onder de vorm van een stichting zal het wellicht mogelijk zijn om subsidies en/of sponsoring te verkrijgen voor toekomstige activiteiten.

Documentaire

Het is jullie wellicht opgevallen dat tijdens de laatste bijeenkomst op het Fort de Wierickerschans heel wat gefilmd is.  Memphis Film & Television wil, zodra er een opdrachtgever is gevonden, een documentaire maken over de boeroes, het heden en het verleden. De Orga van BKM is als adviseur betrokken bij dit project. Oom Andre Loor is ook betrokken hierbij. Op dit moment wordt geinventariseerd welke onderwerpen aan bod zouden moeten komen. Ieder die hier ideeen over heeft kan een mailtje sturen naar stichtingbkm@gmail.com

Stambomen op de website

De stambomen Van Brussel, Van Dijk, Veldhuizen, Loor en Rozenberg zijn verder uitgewerkt. De familie Stolk valt in zijn geheel binnen de stamboom Rozenberg: de eerste Stolk, Johannes Nicolaas, geboren 1948, trouwde met Antonia Johanna Rozenberg.

Verder is een email ontvangen van Jeff van Aalst. Hij is een afstammeling van de Frederic van den Eng, die als boeroe in 1845 naar Suriname is gegaan. Het blijkt dat de kinderen van Frederic weer uit Suriname zijn vertrokken, het is helaas onbekend waarheen. Naar aanleiding hiervan zijn de stamboomgegevens van de families Van de Eng, van Aalst, van der Pijl en van Wijngaarden uitgewerkt. Wie hierin geinteresseerd is, kan deze informatie via email opvragen.

Nieuwe fotocollages op de website

Tijdens de laatste Boeroe Kon Makandra zijn heel veel foto’s ingeleverd, gescanned en nu gepubliceerd op de site. Niet alle namen zijn bekend. Hier wordt aan gewerkt. Als jullie bekende gezichten zien op de foto’s, graag een mailtje naar stichtingbkm@gmail.com