Reisverslag van Eline Rozenberg naar Suriname, 1995

Ik was erg vroeg op Schiphol. Het was maandagmorgen rond 8 uur en ik kon zowat als eerst geholpen worden bij het inchecken van mijn bagage. Nu moest ik nog twee uur wachten voor ik langs de douane mocht en dan duurde het nog anderhalf uur voor we aan boord konden. In het vliegtuig zaten we nog een uur voordat eindelijk toestemming werd gegeven om te vertrekken.

De vlucht verliep heel rustig, zonder noemenswaardige turbulentie en na 8½ uur vliegen kwamen we aan op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Gelukkig was het nog licht bij aankomst en kon ik nog genieten van de zonsondergang.

 De reden van dit bezoek was het zien van mijn kleinkind. Natuurlijk was het bezoek aan andere familieleden ook deel van het programma. Zo kon ik op 27 februari de verjaardag van tante Wilma Bakker-van Dijk meemaken.

eline2

Verjaardag Wilma van Dijk-Bakker, 27 februari 1995 Johanna van Ravenswaay-Bakker (op vakantie uit Canada), Mevr. Menkenberg en Maaike van Ravenswaay-Bakker.

Op deze foto zijn enkele gasten van de verjaardag te zien, n.l. Johanna van Ravenswaay-Bakker (op vakantie uit Canada), Mevr. Menkenberg en Maaike van Ravenswaay-Bakker. Ook van de laatstgenoemde heb ik een verjaardag mogen meemaken. Maaike van Ravenswaay werd 80 jaar oud. Wat geef je een boerin op haar tachtigste verjaardag?

eline3

Op de volgende foto zijn enkele gasten te zien:

eline4

Van links naar rechts zien we Wilma Bakker-van Dijk, Liesbeth Bakker met Gabriëlla op schoot, Armand Bakker (op de voorgrond), Maaike van Ravenswaay, Johanna van Ravenswaay, Esselien Brandon-van Ravenswaay, een vriendin van Esselien Brandon (naam onbekend), Jacob Bakker (voorgrond), Irene Loor, Martin van Ravenswaay en Gerrit van Ravenswaay (ook op bezoek uit Canada).

Nog enkele bezoekers:

eline5

Van links naar rechts: Armand Bakker, Jonas van Ravenswaay (achtergrond), Martha Bakker, Ferdinand Bakker (daarachter met Maegan op schoot), Johan Bakker (achtergrond), Jacob Bakker (voorgrond), Angelica Findlay, Armand van Ravenswaay, de tweede dochter van Martin van Ravenswaay.

Tot slot, de reden van mijn bezoek in beeld: mijn kleinzoon Dylan bij mij op schoot.

eline6

Eline Rozenberg met kleinzoon Dylan